Moringa – rostlinný životabudič

zdroj: Trees ForTheFuture – Flickr: Ethiopia – Mature Moringa stenopetala tree – March 2011, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18274550

Zajímáte se o zdravou stravu a není vám lhostejno, co do svého těla přijímáte? Pak je tu pro vás novinka – rostlinný zázrak jménem Moringa. Moringa roste především na Filipínách, v Jižní Africe, Číně, Východní Indii a Jihovýchodní Asii a je známa více než 4000 let. Obsahuje až dvojnásobné množství minerálů, vitamínů a dalších důležitých látek, než oblíbená spirulina.

Moringa podporuje imunitu, stabilizuje krevní tlak, zlepšuje paměť, zvyšuje plodnost, zpomaluje proces stárnutí buněk aj. Nemá výraznou ani kořeněnou chuť, takže ji lze přidat takřka do každého pokrmu.

H. P. Zgraggen a E. Bruhns ve své knize Moringa píšou: „Je jedinou v současné době známou rostlinou, která produkuje v dostatečné míře pro tvé tělo nesmírně důležitý přirozený neurotransmiter zeatin, na kterém záleží, aby se životně důležité aminokyseliny, vitamíny, oleje, antioxidanty a minerálie dostaly právě tam, kde je skutečně potřebujeme. Kde mohou přispět k udržení zdraví, popřípadě pomoci ke zmírnění zdravotního problému.“ Rozsáhlá dánská univerzitní studie uvádí, že zeatin aktivuje produkci kolagenu, a tak zpevní pleť.

Share

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *